La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre, petits paradisos per als amants de les bicicletes

Rutes circulars de diferents nivells d’exigència, passejos plàcids i aptes per a tota la família, senders enmig de paisatges increïbles que voregen el mar, sortides a través de camins que t’endinsen en espais històrics, vies verdes reaprofitades per passejar mentre gaudeixes de la natura… La Costa Daurada i les Terres de l’Ebre són petits paradisos per als amants de les bicicletes, tot desplegant una oferta àmplia i variada d’itineraris, ja sigui a la costa com a l’interior.

 

A pocs metres del teu càmping hi trobaràs, segur, un trajecte que et conduirà per múltiples aventures i que et permetrà fruir de l’esport de la bicicleta a l’aire lliure i en contacte permanent amb la natura. El nivell el poses tu: si vols sortir a rodar tranquil·lament amb la família, la parella o pel teu compte; o si tens ganes d’exigir-te un recorregut dur i atrevit.

 

Si optes per la primera opció, un trajecte fàcil per fer-lo de manera reposada i amb calma, a la Terra Alta hi trobaràs diverses rutes BTT per la Via verda que compleixen aquesta funció. Faràs quilòmetres i quilòmetres per antigues vies ferroviàries, avui en desús i reconvertides en camins planers i còmodes en el seu recorregut. Especialment aconsellables són els trams de Xerta i entre Horta de Sant Joan i Benifallet.

 

Si estàs a prop de la capital, a aquests recorreguts tranquils i plaents li pots afegir el component històric i patrimonial. Per exemple, hi ha una ruta circular per l’Arrabassada, molt fàcil de realitzar, d’una hora i mitja, aproximadament, que et porta per espais històrics com el Fortí de la Reina, el riu Francolí, l’Aqüeducte de les Ferreres (o Pont del Diable) o les Coves del Llorito. També pots agafar els senders que uneixen Torredembarra i Tarragona, o passejar per l’Ermita del Peiró.

 

Si veus, en canvi, que aquest camí se’t queda curt i vols exigir-te una mica més, una sortida fantàstica és la Ruta dels Masos de Tarragona. I una mica més a l’interior, concretament a l’Alt Camp, pots recórrer antigues pistes agrícoles que es barregen amb camins poc transitats i amb pendents pronunciades.

 

Els més agosarats i exigents també teniu també el vostres itineraris, com la ruta de Tarragona-Prades-Tarragona, o el camí que porta d’Horta de Sant Joan a Alfara de Carles, amb trams que es fan per carreteres secundàries i d’altres que baixen per corriols, pistes i trialeres.

 

El que dèiem: vora el teu càmping hi ha una aventura en bicicleta que t’espera. El nivell el poses tu. Bona ruta!

 

Rutes:

Arrabassada – Francolí – Pont Diable – GR-172- Coves Llorito – Arrabassada

Torredembarra-Tarragona-Torredembarra

Ermita del Peiró

Ruta dels Masos

Alt Camp

Tarragona-Prades-Tarragona

Plaça d’Horta de Sant Joan-Xerta

Via Verda: Horta de Sant Joan-Benifallet

Horta de Sant Joan-Alfara de Carles

You may also like

Leave a comment