El Càmping: l’inspirador viatge familiar del qual tan poc coneixem

Un viatge de retorn al poble

Alguns diuen que passar uns dies de càmping ens provoca un déjà vu a les vacances al poble de la nostra infantesa. Aquell lloc on cada dia era estiu, ens retrobàvem amb els de sempre, oblidàvem qualsevol tipus d’horari i desconnectàvem de tot, menys de la naturalesa.

També hi ha qui diu que una simple escapada de càmping ve carregada d’extraordinaris beneficis com un augment de la confiança i autoestima, major socialització i sensibilització amb el medi ambient. I uns altres, simplement, diuen que el càmping és el nou -encara que de tota la vida- turisme familiar.

La veritat és que una escapada de càmping és una invitació a detenir el temps i tornar a aquesta sensació d’estar on volem estar. A trepitjar l’herba cada matí, gaudir del cafè com mai o perdre la noció del temps en aquesta difusa franja entre la platja i la migdiada. O almenys, així podem sentir-ho en els Càmpings de Tarragona. No només per la qualitat dels seus establiments, que podrien definir-se com a veritables oasis en mig de la naturalesa, sinó sobretot, per la seva energia.

Perquè ja poden ser dues nits, una setmana o l’estiu sencer, una escapada de càmping ens ajuda a connectar amb la nostra família i amb nosaltres mateixos d’una forma natural, permetent als nostres fills viure avui dia i tal com els grans ho han fet tota la vida.

I potser per això que d’alguna manera és com viatjar de retorn al poble. A aquella sensació de caminar descalços fins a oblidar on hem deixat les sabates. De fer-nos amics dels nostres veïns i celebrar-ho amb un concurs de paelles o un campionat de cartes. D’allunyar-nos de forma innata de les pantalles i jugar el nostre aire amb el mateix entusiasme, com si d’un campament d’estiu es tractés. I, a més, d’ensenyar als nostres fills valors tan necessaris com el respecte, la sostenibilitat i la bellesa de la convivència.

 

2 xiringuito_ok

Tarragona, paradís promès per a tota família

Sota el paraigua de la Costa Daurada i Terres de l’Ebre, els càmpings es troben enmig de la bellesa més verge de la província de Tarragona, just en la ubicació perfecta per a gaudir un gran ventall d’oci, aventura, relax i gastronomia.

Des d’allí podrem desplaçar-nos a les platges més boniques de Salou, certificada com la primera destinació de Turisme familiar de Catalunya; o gaudir de Cambrils, popularment coneguda com a capital gastronòmica de la regió amb les seves més de 150 establiments, dos d’ells amb Estrella Michelin.

Potser ens ve de gust més sortir a recórrer el bell passeig marítim de Vila-seca la Pineda, certificat amb bandera blava per la Fundació Europea d’Educació Ambiental; o bé, explorar les meravelles històriques de les torres medievals de l’Aldea, descobrir la riquesa de la Ruta del Cister, divertir-nos fent caiac, golf, senderisme i busseig o apostar pel favorit dels petits: una visita a a l’emblemàtic parc de PortAventura.

Independentment del pla que triem, els Càmpings de Tarragona ens conviden a canviar els cotxes per unes bicis, o fer una passejada per a baixar a la platja o pujar a la muntanya. I quan només ens vingui de gust relaxar-nos, qualsevol de les seves localitzacions serà perfecta per a lliurar-nos a descobrir la gastronomia mediterrània més exquisida acompanyada de la millor tradició vitivinícola de la zona.

7_platja_ok

Una opción para cada campista

Un altre dels punts a destacar dels Càmpings de Tarragona és la flexibilitat que ofereixen les seves diferents opcions d’allotjament. Ja siguis dels que viatgen en caravana amb la família sencera, o dels que prefereixen la comoditat d’un bonic apartament equipat amb tot l’essencial per a gaudir, aquests càmpings et permeten triar la teva opció d’allotjament preferit per a aterrar directament en la teva parcel·la o guiar-te fins a la porta del teu propi bungalow.

I sigui com sigui l’opció que triïs, et trobaràs amb un model de turisme familiar on tot està pensat per a gaudir. I és que, en contraposició a l’imaginari col·lectiu de l’experiència acampadora, els Càmpings de Tarragona ens permeten gaudir d’unes vacances de debò gràcies a la seguretat que els més petits jugaran en llibertat, a la tranquil·litat per a descansar quan (i quant) ens vingui de gust, a renunciar a tota mena d’itinerari turístic, a les barbacoes improvisades amb els nostres nous veïns o fins i tot al torneig de futbitoper a nens, i sovint, no tan nens.

Una oportunitat única per a transmetre valors des del vessant més conscient i ecològica, i conviure amb altres persones des d’un autèntic sentiment de comunitat. I com quan anàvem al poble, gaudir d’aquesta flexibilitat per a organitzar-nos sense horaris. Sense haver de pagar per tot. I amb la mateixa sensació d’estar vivint, simplement, experiències per a tota la vida.

Per tot això, celebrem el model dels Càmpings de Tarragona. Perquè davant una tendència de viatjar cada vegada amb més presses, de forma globalitzada i poc sostenible, aquesta alternativa ens proposa connectar amb la nostra família en un entorn natural, tranquil i lliure. I sobretot, gaudir de la senzilla bellesa d’unes vacances en la naturalesa tal com ho fèiem nosaltres en el seu moment.

 

Article per a “Viajar en Familia”

You may also like

Leave a comment