8 visites culturals que no et pots perdre a Tarragona

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Els indispensables de Càmpings Tarragona l’any Internacional del Turisme Cultural

 

Coincidint amb l’any Internacional del turisme cultural declarat per la UNESCO, us invitem retrocedir en el temps i descobrir el llegat cultural de la província de Tarragona, en companyia dels millors càmpings en família per gaudir d’unes vacances perfectes en un entorn privilegiat.

Descobrim amb la vostra companyia quins són aquests indispensables a descobrir durant les vostres vacances als Càmpings Tarragona!

 

TÀRRACO ROMANA

Si parlem de cultura i història a la província de Tarragona, la primera cosa que ens ve al cap és el pas dels romans. Passejar pels carrers de Tarragona és com entrar en un túnel del temps que ens transporta fins a l’època romana. Visitar Tàrraco ens permet descobrir obres arquitectòniques sorprenents com el Cric, l’Amfiteatre, el Fòrum, la Torre dels Escipions, les Muralles de l’antiga ciutat, el Pont del Diable o la Necròpolis. Una visita obligada i indispensable per entendre aquesta civilització.

Visita’l en 3D.

 

Tarragona Roman Amphitheatre ruins,Spain.

 

RUTA DEL CISTER

Un dels altres elements indispensables a visitar a la província de Tarragona és la Ruta del Cister, amb el Monestir de Poblet declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Aquesta ruta descobrirà els tres monestirs de l’ordre cistercenc de Poblet, Vallbona de les Monges i Santes Creus. Un passeig per viure en primera persona la magnitud d’un dels ordres més imponents de la nostra cultura.

Cistercian Monastery of Santa Maria de Poblet, Catalonia, Spain.

 

 

PAISATGE DELS GENIS

No podem oblidar-nos que la província de Tarragona ha estat lloc de naixement i de pas de grans artistes reconeguts mundialment com Antoni Gaudí, Joan Miró, Pau Casals o Pablo Picasso. I, des d’aquest any 2018, s’ha posat en funcionament la Targeta Genial, una iniciativa per coneixer les passes d’aquests grans artistes. Descobreix-la aquí!

Descobrir els paisatges que van inspirar les obres i la personalitat  d’aquests grans artistes és una autèntica delícia per a la descoberta de la cultura catalana.

 

Panoramic view of the medieval village of Sant Joan de Horta in Catalonia, Spain

 

 

SIURANA

Una de les perles de la província de Tarragona és el poblet medieval de Siurana al cor del Priorat. Un poble amb molt d’encant, situat al capdamunt d’una roca i als peus del pantà de Siurana. Recórrer els seus carrers empedrats i gaudir de les vistes és una experiència única.

Es realitzen visites guiades i teatralitzades.

 

View of the Romanesque church of Santa Maria de Siurana, in Siurana, Tarragona, Spain. Copy space for text

 

LA CARTOIXA D’ESCALADEI

Des de la Provença francesa van venir els monjos cartoixans al segle XII a construir un monestir, on van fundar la primera Cartoixa de la península Ibèrica. Van escollir aquest indret, ja que era un paratge singular, protegit per la Serra Major del Montsant. Actualment, podeu gaudir d’un recorregut pel seu interior, tot i que es troba en ruïnes a causa dels saquejos i espoli constant.

 

Ruins of Scala Dei, a medieval Carthusian Monastery in Catalonia

 

 

CASTELL MONESTIR DE SANT MIQUEL D’ESCORNALBOU

Escornalbou ens endinsa en una època de burgesia. El Castell és una peculiar mansió senyorial de principis del segle XX construït al damunt de les restes d’una fortalesa romana. Un punt idoni descobrir l’entorn de les Muntanyes de la Costa Daurada i gaudir de les vistes a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre.

 

El monestir d'Escornalbou. Riudecanyes, Baix Camp, Tarragona

 

 

MONTBLANC MEDIEVAL

Si pensem amb el nostre territori, pensem en una terra canviant amb un llegat històric sorprenent, i Montblanc n’és un dels testimonis més ben preservats pel que fa a l’època medieval. Recórrer els seus carrers, places i descobrir la seva història us farà retrocedir en el temps i tornar a viure l’època medieval.

 

Walls of Montblanc in Tarragona province, Catalonia, Spain

 

ELS CASTELLERS

La tradició castellera a la província de Tarragona és un dels elements més característics del nostre folklore i de la nostra cultura, especialment a Valls, on es diu que té el seu origen. D’allí sorgeixen les primeres colles conegudes i fundades a principis del segle XIX. Els Castells formen part del Patrimoni Immaterial de la humanitat, i viure aquesta experiència en directe és indescriptible.

 

 

Tarragona, Spain - October 4, 2014: Members of the "Colla St.Pere y St.Pau", build a traditional human tower at the Tarragona during celebrations in Tarraco Square Sand castle contest, October 4, 2014, Tarragona, Spain. A perfect example of teamwork, union and brotherhood.

 

Doncs bé, ara que ja us hem parlat dels indispensables de la cultura de la província de Tarragona, només hi falteu vosaltres. Animeu-vos a descobrir un territori amb múltiples possibilitats! Us esperem!

También te puede interesar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *